Organisatie Scouting Pijnacker

Scouting Pijnacker is een vereniging met als doelstelling het bieden van een plezierige beleving van de vrije tijd aan jongens en meisjes waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.

 

Deze doelstelling wordt in de praktijk vertaald naar plezier, uitdaging en structuur. Daarnaast maakt Scouting Pijnacker jongeren maatschappelijk actief en leren kinderen bij Scouting wat respect, zelfstandigheid en samenwerken betekent.

De Scoutinggroep is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd. Zo kennen wij de bevers, welpen, scouts, explorers en stam. Iedere speltak heeft een leidingteam van vrijwilligers waarvan een persoon teamleider en aanspreekpunt is.

Besturen

De leiding van iedere speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van activiteiten. Alle leiding vormt samen met enkele ouders de groepsraad die wordt geleid door een groepsbestuur. Het groepsbestuur bestaat uit verschillende vrijwilligers en draagt (samen met de groepsraad) zorg voor de zaken die specifiek betrekking hebben op het draaien van de speltakken en de organisatie van de grotere (gezamenlijke) activiteiten.

 

Het bestuur van onze vereniging draagt zorg voor het financiële beleid binnen de vereniging. Naast de financiële kant houdt het bestuur zich bezig met het beheer van de accommodatie en de materialen.

Vacatures

Op dit moment zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwillgers die onze vereniging willen versterken. Heb jij zin in een leuke, frisse en mooie uitdaging? Bekijk snel al onze uitdagingen!