Vrijwilliger worden?

Scouting Pijnacker is een vereniging die volledig op vrijwilligers draait. Zij zorgen ervoor dat kinderen elke week spetterende activiteiten kunnen beleven door bijvoorbeeld leiding te geven aan een leeftijdsgroep, maar ook door de website bij te houden, de financiën te verzorgen of door zorg te dragen voor het beheer van ons gebouw en terrein. Op dit moment hebben wij de volgende leuke uitdagingen:

Ben jij klaar voor een uitdaging bij Scouting Pijnacker?!

Waarom vrijwilliger worden?

Omdat Scouting hartstikke cool is! Je bent echt niet alleen maar bezig met broodjes bakken en knopen leggen, maar je doet wat je zelf leuk vindt! Je kan je programma en de activiteiten zo gek maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een speurtocht, een knutselmiddag, een thema-opkomst of een middag naar het zwembad. Vandaar ook onze slogan: “Laat je uitdagen!”.

 

Scouting Pijnacker biedt een hele mooie omgeving om (re)creatief bezig te zijn, maar ook om jezelf te ontwikkelen. Je leert activiteiten organiseren, goed samenwerken met anderen en je creativiteit wordt gestimuleerd. Het is dus niet voor niets dat vrijwilligerswerk en scouting enorme pluspunten op je cv zijn! Daarnaast zijn er talloze cursussen die je kunt volgen om jezelf en de groep verder te ontwikkelen.

Wat kan ik allemaal doen?

Zoals beschreven zijn de activiteiten die je kunt doen binnen scouting Pijnacker heel divers waardoor er voor iedereen wat wils is. Ben je creatief en kun je goed verhalen schrijven? Sluit je aan bij de PR-commissie! Ben je technisch en/of werk je graag met je handen? De beheers commissie of het klus-team is altijd op zoek naar extra handjes. Werk je graag samen met kinderen? Word leiding of organiseer - af en toe - een leuke (groeps)activiteit. Ben je organisatorisch sterk? Vervul een bestuursfunctie. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, de enige beperking ben je zelf!

 

Om een beetje een beeld te krijgen van wat je zoal binnen scouting zou kunnen doen hebben we op deze site een aantal functies geplaats. Maar de beste manier om kennis met ons te maken is natuurlijk gewoon even langs te komen tijdens een opkomst of contact met ons op te nemen. Stuur ons bijvoorbeeld een mailtje en je hoort snel van ons.