Speltak logo Welpen

De welpen – meisjes en jongens van 7 tot 11 jaar

Iedere week iets nieuws, geks, spannends, uitdagends of avontuurlijks beleven: dat is Scouting voor jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar.

 

De meiden en jongens van deze leeftijd worden bij ons welpen genoemd. Iedere zaterdagochtend komen de welpen naar De Notelaer om met zijn allen het avontuur van Scouting mee te maken.

 

Onze grote groep welpen hebben we verdeeld in een aantal kleinere groepen die we roedels noemen. Een vast team van enthousiaste en ervaren vrijwilligers begeleidt de roedels.

Welpen bakken brood rondom kampvuur

Het spelaanbod

Nadat we met zijn allen geopend hebben, gaan de welpen in hun eigen roedel samen met de leiding aan de slag. Elke roedel volgt wekelijks een eigen programma, soms doen we met meerdere of met alle roedels dezelfde activiteit.

 

Door de verschillende programma’s een paar keer te herhalen zorgen we ervoor dat na een een paar weken iedereen dezelfde activiteiten gedaan heeft en toch gevarieerd bezig is geweest!

 

Een paar voorbeelden om je een idee te geven van wat we bij de welpen doen: we begeven ons vaak in de natuur van Pijnacker en omstreken, we werken in leuke en leerzame thema’s, we doen spelletjes, we knutselen, we maken iets lekkers te eten klaar, we bakken stokbrood of iets anders boven een kampvuur, we lopen een coole speurtocht, we maken uitstapjes en natuurlijk gaan we ook wel eens op kamp!

 

Het programma is erop gericht uitdagend te zijn, waarbij de welpen zichzelf en anderen leren kennen op een actieve manier.

De opkomsten

De welpen komen iedere zaterdag samen in ons clubgebouw De Notelaer aan de Nieuwkoopseweg 11 in Pijnacker. We beginnen om 10.00 uur en we eindigen om 12.00 uur. Heb jij ook zin om met ons mee te komen doen, kijk dan snel op onze contact pagina!